Coafuri de mireasă pentru 2017

Deşi în cadrul acestui site ne concentrăm în primul rând pe servicii de machiaj de nuntă, coafurile au un rol extrem de important pentru o viitoare mireasă, de aceea le-am dedicat şi lor un articol, în care vom discuta despre tendinţele anului 2017 în materie de coafuri de mireasă.

Coafurile de mireasă moderne conferă eleganţa şi feminitatea unui look personalizat fiecărei femei în parte, definind prin design şi accesorii de păr personalitatea şi stilul unic al viitoarei mirese.

Coafura pentru ziua nunţii are menirea de a complimenta trăsăturile feţei şi croiala rochiei, drept urmare alegerea acestui element are o importanţă covârşitoare în imaginea ta. Din fericire, există numeroase stiluri de coafuri pentru mirese din care poţi alege modelul reprezentativ pentru tine, de la coafuri creative, deosebit de stilizate, până la împletituri remarcabile, cocuri elegante, bucle, sau, dacă preferi un stil natural, un simplu exerciţiu de coafuri cu volum.

În tot cazul, coafurile de mireasă reprezintă unul dintre elementele centrale a ţinutei tale nupţiale, având o importanţă la fel de mare precum machiajul de mireasă, rochia sau buchetul. Alegerea modelului perfect pentru tine se recomandă a fi lăsat pe seama profesioniştilor, însă pentru că ai avut iniţiativa de a te informa în legătură cu cele mai interesante propuneri de coafuri de mireasă pentru anul acesta, te voi ajuta cu o selecţie fabuloasa de modele de coafuri şi imagini de referinţă pentru ziua nunţii.

Tendinţe coafuri de mireasă 2017

În cazul în care rochia de mireasă urmează tendinţele propuse anul acesta, cu siguranţă vei găsi mult mai uşor inspiraţia pentru coafura de nuntă dorită analizând propunerile prezentărilor de modă ale acestor colecţii.

Dat fiind natura de basm a rochiilor de mireasă lansate în colecţiile din 2017, tipologia miresei prinţesă este din nou foarte apreciată. Se nasc aşadar anumite tendinţe – cocuri chignon la baza gâtului, bucle lejere sau cocuri fantezie înalte, puse în valoare prin accesorii de păr şi elemente teribil de gingaşe, tiarele.

Pentru acelea mai conservatoare dintre noi, există opţiunea benţiţelor bijuterie, decorate cu perle sidefate sau cu pietre strălucitoare. Chiar şi florile, unele dintre cele mai populare accesorii pentru mirese se regăsesc în coafurile în tendinţe anul acesta în nuanţe pastelate sau albe, decorate cu pietricele.

O altă tendinţă desprinsă din fastul nunţilor regale este alegerea unei pălării pentru mirese, multe femei alegandu-le pentru farmecul lor retro, ce amintesc de stilul inconfundabil al lui Jackie Kennedy sau Kate Middleton. Anul acesta pălăriile fascinators căpăta adepte, graţie incorporării în design a unor elemente precum voalurile, penele, bijuteriile, florile sau panglicile.

Coafuri pentru mirese – stiluri şi propuneriCoafuri cu bucle

Pentru acelea dintre voi care preferă dulcele stil clasic şi modelele de coafuri de ocazie caracterizate prin eleganţă şi detalii feminine discrete, v-am pus la dispoziţie o selecţie de stiluri foarte potrivite de coafuri de mireasă.

Iată o mulţime de propuneri de coafuri de mireasă superbe pentru ziua nunţii, pe care le poţi cere stilistului:

Coafuri cu bucle

Mireasa cu păr creţ nu are motive de îngrijorare în privinţa coafurii de nuntă. Propunerile de tunsori păr creţ se pretează pe orice idee de coafură cu care te-ai imaginat în ziua nunţii, însă sfatul meu este să rămâi fidelă texturii părului tău şi să alegi o coafură care îţi pune în valoare onduleurile naturale.

Aşadar dacă ai părul creţ, profită de acest aspect şi lasă-ţi părul liber pe spate. Lasă-te pe mâinile unui stilist profesionist care îţi va defini fiecare şuviţă în parte şi va îmblânzi şuviţele rebele accesorizandu-le cu bijuterii de păr elegante.

Buclele arată deosebit şi ca parte integrată din coafuri cu părul prins, fie la baza gâtului, fie la nivelul coroanei. Mulţi stilişti coafează înainte de orice coafură de mireasă onduleurile, pentru farmecul şi volumul pe care îl conferă oricărei coafuri lejere.

Coafuri mireasa impletituriCoafuri de mireasă cu împletituri

Puse în valoare trăsăturile naturale, mireasa cu împletituri în păr va deveni o apariţie boemă, dar o prezenţa rafinată şi delicată.
Dacă împletiturile capătă complexitate, vei trece de la statutul de mireasă naturală şi feminină la cel de mireasă modernă, în pas cu moda şi tendinţele, ce pare desprinsă dintr-un catalog de rochii de mirese sau din revistele glossy.

Există numeroase coafuri de mirese care combină atât împletiturile, cât şi buclele şi cocurile, rezultatul fiind unul superb, deosebit.

Coafuri pentru nuntă – cocuri de mireasă

Purtandu-ţi părul în cocuri de mireasă vei avea garanţia unei coafuri “fixate” cu o speranţă de viaţa demnă de o nuntă că-n povesti, de trei zile şi trei nopţi, dar şi promisiunea că nu vei da greş la capitolul eleganţă şi feminitate.

Pentru ziua cea mare, alege accesorizarea cocului cu o diademă impresionantă, cu şuviţe împletite în jurul sau, ori cu ajutorul agrafelor cu bjuterii. Tot acest tip de coafură se recomandă în cazul în care alegi să porţi voal.

Coafuri de mireasă cu părul prinsProba machiaj elegant mireasa

Coafurile cu părul prins sunt foarte versatile şi te ajută să pui în valoare trăsăturile feţei sau modelul rochiei. Îţi poţi tapa şi prinde doar coroana părului, lăsând restul podoabei capilare să cadă lejer pe umerii sau poţi alege coafuri elegante complexe, realizate prin împletituri şi onduleuri, care necesită puţin ajutor de la un stilist.

Cocurile sunt în tendinţe şi anul acesta şi există numeroase maniere de a obţine o coafură elegantă potrivită pentru orice stil.

Coafuri retro

Dacă ai decis să organizezi nunta cu tematică, atunci toate elementele ţinutei tale – rochia, coafura şi machiajul de mireasă trebuie să facă parte din acelaşi stil. Indiferent că te-ai gândit la o nuntă în stilul anilor ’20, ’50 sau ’60, trebuie să ştii că fiecare decadă presupune un stil specific al coafurii, pe care doar un stilist profesionist este capabil să îl realizeze.

Coafuri retro mireasaCâteva stiluri de coafuri retro potrivite pentru mirese sunt cocurile beehive, onduleurile de tip Marcel sau cocurile chignon accesorizate cu bijuterii deosebite. Chiar şi decada punk specifică anilor ’90 poate fi o sursă de referinţă, însă ceva mai potrivită pentru un eveniment de tip Trash the Dress decât nunta propriu zisă.

Coafuri de mireasă cu voal

Voalul de mireasă simbolizează în tradiţia popurului român tranziţia femeii de la starea pură la cea de căsătorie. Pentru mirese însă, tradiţia trebuie îmbinată cu gustul, întrucât găsirea voalului perfect pentru coafura aleasă poate fi o adevărată provocare.

Cu toate aceastea, multe dintre miresele moderne aleg în ziua nunţii coafuri de mireasă cu voal, un accesoriu cu adevărât special. Lungimea şi stilul voalului trebuie să complimenteze mai întâi tiparul rochiei, urmând apoi să fie aleasă coafura.

Coafuri cu accesorii

Cu toate ne dorim să arătăm special în ziua nunţii, drept urmare ne bazăm pe coafuri de mireasă cu accesorii, pentru acel accent inedit din aceeasi familie cu rochia sau pantofii.

Printre cele mai populare variante de accesorii pentru păr se numără fundele, florile prinse în păr, diademele şi alte agrafe cu bijuterii, precum şi penele. Cercetează piaţa înainte de a alege o variantă finală şi optează pentru accesorii cât mai delicate.

Odată schiţată o imagine de ansamblu a ţinutei tale nupţiale, alegerea coafurii de mireasă, precum şi a celorlalte elemente – rochia, buchetul, machiajul de mireasă – va fi mult mai clară, iar pregătirile vor căpăta mult mai uşor o direcţie. Pentru imagini de referinţe, consultanţă şi sfaturi vizavi de alegerea acestora, recomand întotdeauna serviciile unor profesionişti.

Stiliştii, profesionişti în materie de machiaj şi coafuri, te vor ajuta să ajungi la un look personalizat, care îţi va accentua frumuseţea naturală. Bucura-te de experienţa acestora pentru un look impecabil, lipsit de surprize!